More Projects

Hjärterummet

FEATURE: Thriller - Mysterioum

Stella who has no spark of life left, gets an unexpected visit of her grandmother to find it again.


Produktionsbolag: Tribespider Film AB


Director & Producer: Marina Nyström


Writer: Marina Nyström | Sarah Runa (as Sarah Marklund)


Composer: Anton Berlin


Cinematographers: Nils Croné | Marcus Möller (drone cinematography) | Lars Palm (drone cinematography)


Editor: Jonathan Scherzenlehner


Casting Director: Marina Nyström

Hänga Mest

SHORT: Drama - Comedy

EN LITEN SVART KOMEDI OM ATT FÅ NOG OCH INTE TÄNKA RATIONELLT


Vad händer när man är ensam och låter känslorna ta över? Vi vill med den här filmen belysa vad som kan hända när en person vill ta livet av sig. Att ta livet av sig är ofta ett snabbt och spontant beslut och filmen riktar sig till dom många känsliga själar som ibland för en stund låter känslorna ta över framför förnuftet, samt anhöriga.


Vi vill med den här filmen att man ska tänka två gånger innan man gör något dumt som skadar sig själv och sin omgivning. I filmen vill vi belysa ett stort samhällsproblem som man annars inte gärna talar högt om. Det är en svart komedi för att göra den mer mottaglig för en bredare publik och inspirera till mer diskussion kring ämnet.


Filmen är utspelas huvudsakligen i en lada.


Huvudrollerna spelas av far och son (stadsteaterskådespelaren Mats Qviström och blivande stjärnskottet Sakarias Qviström.


Bi-rollerna; Matilda spelad av förra årets risingstar-nominerade Marina Nyström samt Gerards ända vän brevbäraren Jafar, som en gång flytt till Sverige från massmord, spelas av blivande stjärnskott Fernando Hermansson.


Director & Script: Carolinne Lidén


Produced by: Snö Film, Light In A Room AB & Tribespider Film AB

Begravningen

FEATURE: Drama - Comedy

Olle lever sin grå vardag i Stockholm. Barnen är utflugna och kvar finns ett vissnande förhållande med en partner som lämnat gnistan bakom sig. Regnet smattrar ödsligt på fönstret när telefonen ringer. Det är hans gamla bästis Gunnar som hör av sig. När dom var i tonåren upptäckte dom livet tillsammans. Gunnar är en gör-det-självare och gillar inte att betala någon i onödan för något han kan göra själv. Att han har lite svårt att avsluta sina projekt kan dock ses tydligt på såväl hans igenväxta tomt som hemmet i stort; fyllda av oavslutade möbelreparationer, gamla mopeder, bilar och obegripliga uppfinningar som rostat till oigenkännlighet. När han nu sitter i vardagsrummet och ser på en hemmagjord kista som han tapetserat med en gulnande tapet han hittat i förrådet, återstår bara konsten att övertala Olle att hjälpa honom med en liten sak:


Gunnar pappa Tage har gått ur livet och ligger på bårhuset i Huddinge i väntan på den sista vilan. Gunnar har ingen lust att lägga pengar på någon girig begravningsentreprenör med en kista som ändå ska brinna upp. Han har ordnat allt. Kistan står nu klar i vardagsrummet och hans halvbror BENNY har lånat sin gamla cheva så att han kan frakta den till Stockholm. Nu behöver han bara någon som kan hjälpa honom att lyfta ner liket i kistan och köra till krematoriet. Olle som tror på att inget kan vara en slump, ser detta som ett tecken och låter sig övertalas. Klart man ställer upp för sina gamla vänner. En enkel sak eller hur...


Status: Script & Pre Production